Turun pääkirjasto

Aukiolot

Maanantai-perjantai 9-20 (lasten- ja nuortenosasto 10-20), lauantai 10-16, sunnuntai 12-18.

Katso poikkeusaukiolot

Osoite

Linnankatu 2, 20100 Turku

Turun pääkirjasto

Turun pääkirjaston uudisosa avautui keväällä 2007 ja kunnostettu vanha kirjastotalo syksyllä 2008. Yhdessä nämä rakennukset muodostavat arkkitehtonisesti vaikuttavan kokonaisuuden, jonka moderni luonne jatkuu myös seinien sisällä.

Pääkirjaston uudisosan puolelta saapuvaa kävijää tervehtivät kirjaston vastaanotto ja uutistori. Vastaanotossa voi hankkia kirjastokortin, päivittää asiakastietonsa sekä noutaa varatut teokset. Uutistorilla voi lukea lehtiä ja niiden sähköisiä näköisversioita. Uutistorilla on useita asiakaspäätteitä, joista osa on varattu nopeakiertoiseen käyttöön.

Koko kirjastossa toimii langaton verkko, jota voi käyttää omilla tai kirjastosta lainattavilla kannettavilla tietokoneilla. Pääkirjastossa palautus ja lainaus tapahtuvat automaateilla. Lainausautomaatteja on kaikilla osastoilla.

Lasten ja nuorten osaston muodostavat lasten Saaga ja nuorten Stoori. Ne sijaitsevat kylki kyljessä pääkirjaston uudisosan ensimmäisessä kerroksessa ja toimivat tiiviissä yhteistyössä.

Tieto-osasto sijaitsee uudisosan toisessa kerroksessa. Osastolla on monipuoliset kokoelmat aineistoja painetussa, audiovisuaalisessa ja sähköisessä muodossa. Tieto-osastolta löytyy muun muassa yli tuhat lehteä ja kasvava määrä eri alojen tietokantoja.

Taideosasto toimii vanhassa kirjastotalossa, Taiteiden talossa. Talon ensimmäiseen kerrokseen sijoittuvat kaunokirjallisuuden ja taiteiden aineistot, toinen kerros on omistettu musiikille. Laajat kokoelmat mahdollistavat syväsukelluksen kokonaisiin tuotantoihin ja teemoihin pitkällä aikajänteellä.

Lisätietoa Turun pääkirjastosta.