Ilpoisten kirjasto

Aukiolot

Maanantai 13-19, tiistai-keskiviikko 10-19, torstai-perjantai 10-16

Katso poikkeusaukiolot

Osoite

Lauklähteenkatu 13, 20740 Turku

Ilpoisten kirjasto

Ilpoisten kirjasto sijaitsee Ilpoisten lähiössä Ilpoisten koulun yhteydessä. Tilava kirjasto remontoitiin perusteellisesti 2010 ja siinä yhteydessä Ilpoisten nuorisotila muutti kirjaston kanssa saman katon alle. Ilpoisten kirjasto pyrkii olemaan täyden palvelun kirjasto, mutta kokoelmassa on erityisesti huomioitu lapset, nuoret, lapsiperheet ja ikääntyvä väestö.

Lastenosasto sijaitsee välittömästi pääoven, ikkunoiden ja palvelutiskin läheisyyteen ja verraten etäälle sekä nuorisotilasta että hiljaisesta lukusalista. Tarkoitus on tarjota kaikkein pienimmille asiakkaille valoisa, avara ja turvallinen oma alue, jossa kuitenkin voi huoleti pitää hieman ääntä, pelata, lukea, tehdä läksyjä tai vaikka leikkiä. Aikuistenosasto on sijoitettu lasten- ja nuortenosastojen väliin. Näin lastensa kanssa saapuvat vanhemmat voivat samalla pitää pienempiä silmällä ja valita itselleen lukemista.

Kirjaston nuortenosasto on kirjaston ja nuorisotilan yhteistä aluetta. Yhteiseen tilaan on sijoitettu nuortenaineisto, elokuvat, musiikki ja konsolipelit. Ne ovat käytössä myös kirjaston ollessa suljettu kun nuorisotila on auki.

Kirjaston lukusaliin on sijoitettu sanoma- ja aikakauslehdet. Siellä noudatetaan vanhoja kirjastonsääntöjä joiden mukaan kirjastossa ei sovi juuri edes kuiskailla! Kirjastossa on myös mahdollisuus siirtää VHS-nauhoja DVD-levyille sekä käyttää asiakaspäätteitä.

Omat tiedot